Tak jsem zase o něco zkušenější... Vraceli jsme se dneska z víkendové akce v Sokolově a na D1 za Práglem se ozvala nádrž. Tak jsem normálně pokračoval a u Velkýho Meziříčí (jak je McKačer) jsem zastavil na Shellce a vzal za 200,- (6,96 l) naftu na dojedí do Brna (mám možnost dostat část ceny nafty zpět, ale potřebuju účtenky z Brna), kde jsem chtěl vzít plnou. Najel jsem na highway, zapnul tempomat a jel dál. Po chvilce auto cuklo (jako když odstavíte plyn) a začalo zpomalovat. Přidal jsem plyn a nic... podřadil jsem, přidal a nic. Tak jsem zajel na krajnici a jak jsem vyřadil, tak to umřelo a už nešlo nastartovat. Škoda, kdyby to dojelo ještě 500 m, tak jsem aspoň sjel z dálnice na Tišnov. V pojistce mám zdarma odtahovku (do 100 km) a hodinu servisních prací. Týpek z infolinky ČP mě propojil do konfcallu s mechanikem a řešilo se co s tím. První co mi řekl, že jsem nabral benzín, ale byl jsem na 1 000 % jistý že naftu, navíc mám lístek. Tak říkal, že buďto je špatná nafta, případně se dostal do čerpadla vzduch. Nebo taky desítky dalších možností. Ale vůbec se nerozsvítil trojúhelník nebo nějaká hláška. Tak říkal, že to odtáhnou na první benzinku a zkusíme vzít víc nafty. Na infolince prý kecali, že žádný servisní práce nemají bez diagnostiky smysl, v rámci pojistky mi to odtáhnou do nejbližšího autorizáku (Brno). Tak jsem se domluvil, že to chci do Amba v Kobylnicích. Na odtahovku jsme čekali hodinu!, stáli jsme kus v poli od auta, mlha jak prase, 0 °C a vůbec mi nebylo dobře, když kolem auta svištěly kamiony. Stáli jsme mimo odstavný pruh (až na trávě), ale to, že hned vedle nás stál "čerstvý" křížek moc nadějí na bezpečný místo nedávalo. Sice jsem měl tu reflexní vestu, ale to spícího kamioňáka nezastaví. Nakonec jsme se dočkali, první co bylo, tak mi týpek řekl, že nemáme za autem trojúhelník a že za to dávají policajti 5 000 Kč. Na to jsem úplně zapomněl, sem blb!!! Pak tady dodal, že je to stejně k ničemu, protože "majitel" křížku měl trojúhelník, vestu, měnil defekt, ale stejně mu na záda vjel kamion - řidič si prý četl noviny, hnus. Tak jsme dojeli k Devíti křížům, nabrali asi 20 litrů a zkusil jsem to nastartovat. Párkrát jsem jen otočil klíček do II, aby natáhlo čerpadlo, pak jsem to zkusil a normálně to nastartovalo. Takže jsem byl trochu za lamu, když mi dovezou auto na odtahovce na benzinku, dám tam naftu a nastartuju - zvlášť při hustotě benzinek na D1. Tak teď nevím, na Shellku jsem dojel normálně, dojezd při odbočení na pumpu přeskočil dojezd ze 40 na 20 km. Vzal jsem 7 litrů (+ co tam bylo) a stejně to na té panelce poskočí tak, že to natáhne vzduch. Kdybych tam už měl jen výpary, tak se ničemu nedivím, ale 7 litrů je na cca 150 km, mám se bát i pro příště? Kontrolka se přece rozsvítí při dojezdu 120 km!!!!! V týdnu jsem domluvený zajet do Amba na diagnostiku, jestli je všechno v pohodě - pro jistotu. Teď už doma pařím rum s kolou, ale vůbec mě nebylo na tom poli dobře, navíc jsme v ČR, takže pár lidí troubilo a jeden dement v kamionu najel tak blízko, že sem čekal, že mi urazí zrcátko - asi se dobře bavil... Může se touto akcí nějak poškodit čerpadlo?
|