moje prvni vazna zavada: jak uz predeslal Lumpy,dnes se u me bohuzel vyskytla prvni vaznesji zavada v motorove funkcnosti
Nejdriv jsem jel cca 10km nataknkovat (2x20l z kanistru+zimni VIF,nafta puvodem z Tank ONO,auti na ni jezdi 99% co ho mam a vzdy bez problemu) pak cca 15km do OBI a pri ceste pro sviste po cca 2km od OBI (motor byl uz na normal zahratej) auto prestalo reagovat na plyn,tak jsem zkusil podradit a porad nic,motor porad bezel jakoby na volnobeh.Nezbylo mi nic jinyho nez zastavit u kraje a vypnout motor(pouze kousek za Kolinem).Okamzite me v tu chvili vpadla do hlavy Lumpyho zavada a tak sjem mu volal a dostal par rad,jak by to teoreticky mohlo zacit znovu jet,ale nic
takze nasledovalo reseni co dal a shodou nahod v servisu kde nechavam opravovat auto byli i dnes,coz vetsinou neni bezny.Prvni co bylo na snaze bylo to,ze zamrzl palivak,ale to se 3hodinovem odpocivani v servisu vyloucilo.
Auto jde nastartovat jen nekdy,zustane bezet cca 10sec a pak vzdy samovolone zdechne a to bez ohledu na to,jestli je seslapnuty plyn
,takze duvod zavady je prozatim bohuzel neznamy (lap top s dignostikou mel servisak doma,ptz dnes ji nemel vubec na nic pouzi,ale v pondeli uz bude),ale je tu nekolik moznosti,ktere jsem si vyslechl a to bud nejake cidlo cca 200kc,taky nejake cidlo,ale uz za 5K,nebo vstriky a konencne pry mozna i cerpadlo
Co vam budu povidat,nejradsi bych byl pro cidlo za 200kc,ale to ted opravdu nejde odhadnout,kazdopadne mozna nekdo z vas bude mit podobnou zkusenost uklidni me,nebo taky naopak,ale to se uvidi az si to vsichni prectete
btw:PP neukazuje zadne chybove hlaseni ani zadny cerveny trojuhelnik
trojuhelnik: po zastaveni auta jsem stal v mirne zatacce,ktera je ale dost prehledna.Samozrejme jsem hned sel pro trojuhelnik a pri jeho rozdelavani jsem utrhl nejakej kus plastu,takze jsem si s nim musel trosku pohrat nez jsem ho dostal do patricny polohy,v tu chvili jsem si nadaval jakej jsem idiot,ze co vezmu do ruky tak rozbiju
,ale na druhou stranu tyhle myslenky byly uplne zbytecny,ptz po nasednuti do auta a projeti cca 5ti byl uz trojuhelnik uplne na maderu
ty lidi jezdej fakt jak hovada!!A to jeste nebylo vsechno,za dalsich 5min si nejakej typek v Š120 utrhl ridicovo zrcatko o kamion (ve stejnym smeru,silnice je tam dvouproudova),kdyz se me snazil vyhnout.Kamion se dal co nejvic vlevo mohl,ale v protismeru uz jeli auta,takze vic fakt uz nemohl.Trosku mi to hlava nepobira,ptz ten clovek v Š120 videl uz 300m,ze levej pruh je uplne plnej a ze ja v pravym stojim nez me zacal objizdet
Guru: asi aby to nesplouchalo